Home 9 Weekly Bulletin 9 Bulletin July 23, 2023
July 22, 2023
Bulletin July 23, 2023

SUN JULY  23 7th Sunday after Pentecost. Tone 6 

  • 7мa Неділя після П’ятидисятниці.
  • Liturgy. Святa Літургія @ 9:00 AM
  • Apostle Rom. 15:1-7
  • Gospel  Mt. 9:27-35

SAT JULY 29 No services. Служби немає.

SUN JULY 30 8th Sunday after Pentecost. Tone 7 

  • 8ма Неділя після П’ятидисятниці.
  • Liturgy. Святa Літургія  @ 9:00 AM
  • Apostle 1 Сor. 1:1-18
  • Gospel  Mt. 14:14-22
  • 40th day Panakhyda for Elizabeth Cherpak. (All stay, please!)

*******************************************

СЛАВА ІСУСУ ХРИСТУ! СЛАВА НА ВІКИ!     GLORY TO JESUS CHRIST! GLORY NOW AND EVER!

HELP UKRAINIAN heroes at https://www.amazon.com/hz/wishlist/ls/2I3LC6NXWNXUF? They especially need Night Vision Binoculars that can be purchased at this link  https://a.co/d/fVOZkAP

SISTERHOOD of St. Olga wants to thank the anonymous donor, who made a donation of $570 recently to cover the cost of their new food processor. СЕСТРИЦІ вдячні анонімному жертводавцю, хто пожертвував 570 дол. на оплату кухонноного комбайну. May God bless our donor! Нехай Господь поблагословить нашого жертводавця!

ВІДДІЛ освіти дорослих міста Нова Британія проводитиме реєстрацію з 1 по 11 серпня на класи англійської мови (ESL). Відвідайте www.nbadultaducation.org

THANK YOU to all who attended and voted last Sunday to rent an apartment in the rectory. ВЕЛИКА ПОДЯКА всім хто прийшов на збори минулої неділі і проголосував щоб здавати в аренду квартиру в церковному будинку. Якщо когось знаєте хто шукає житло, дайте знати церковній Управі.

COFFEE and…: Thank you to Youth Ministry for hosting coffee and… last Sunday!! Thank you to Meroslava Szwez and Kathy Dilozir for making desserts for coffee and… Hosting today is Youth Ministry and hosting next Sunday is Ulyana Dmytrenko. Thank you for your continuous support!!

UOL Project: Sadly, schools and learning in Ukraine have been affected by the massive indiscriminate destruction of this unjust war. In accordance with the mission of the Ukrainian Orthodox League Dedicated to Our Church+Devoted to Its Youth, we are working with fellow parishioner Iryna Dmytryshyn, who is in contact with a school principal in Ukraine, to send school supplies to Borozenske village, Kherson region, southeastern Ukraine. During July and August, we will be collecting backpacks, pens, pencils, pencil sharpeners, erasers, pencil cases/pouches, crayons, coloring books, stickers, items for playtime (such as small balls, jump ropes, outside chalk, puzzles, games), also laptop computers and tablets, and monetary donations.  Please place your items in the box in the church hall.  Through the Love of Christ, let us show these innocent children that we care.  Thank you!  Please see Isabella Castrillo or Anne Bailly with any questions

Проект УПЛ: На жаль, школи та навчання в Україні страждають від війни. Відповідно до місії Української Православної Ліги «Присвячена нашій Церкві+Віддана своїй молоді», ми співпрацюємо з парафіянкою Іриною Дмитришин, яка є в контакті з директором школи в Україні, щоб відправити шкільне приладдя в село Борозенське, Херсонської області. Протягом липня та серпня ми збиратимемо рюкзаки, ручки, олівці, точилки для олівців, гумки, пенали, кольорові олівці, розмальовки, наклейки, предмети для гри (наприклад, маленькі м’ячі, скакалки, крейду, головоломки, ігри),  а також портативні комп’ютери та планшети, а також грошові пожертви.  Будь ласка, покладіть свої речі в коробку в церковному залі.  Давайте через любов Христову покажемо дітям України, що не байдужі до їх біди. Дякую!  Будь-ласка, зверніться до Ізабелли Кастріло або Анни Бейлі з будь-якими питаннями.

ХPAM – це не тільки будинок молитви, але і місце особливої присутності Христа. Це особливе, освячене місце на нашій збезчещеній людьми Землі. Увійшовши у святий храм перед початком служби, слід перехрестись хресним знаменням і зробити три малих поклони, звернувшись до царських врат, пам’ятаючи, що у вівтарі на Престолі дійсно і таємниче у Святих Дарах перебуває Сам Господь Слави.  Зробивши малі поклони, і ввійшовши до храму, прийнято цілувати «святкову» ікону чи хрест, що лежить на тетраподі посеред церкви. За бажанням, та коли є така можливість, можна ставити свічки перед тим чи іншим образом. Чоловіки знаходяться в храмі з непокритою головою, жінки – з покритою. Однак для жінок це правило не носить характеру строгої обов’язковості й у наші дні не завжди дотримується (проте у храмах, де цього звичаю суворо притримуються, ним не слід зневажати хоча б для того, щоб не викликати зніяковілості та неповаги до християн, що притримуються цих традицій). Перебуваючи у церкві, не слід вітатися зі знайомими за руку, розмовляти і переходити з місця на місце. Вітатися взагалі краще поза стінами храму, тому, що цим відвертаємо увагу присутніх у церкві від молитви. Не можна проходити між Царськими Вратами й тетраподом, що знаходиться серед церкви, а потрібно завжди обходити його і, зупиняючись перед ним, кожного разу робити малий поклін, осіняючи себе хресним знаменням. Ми поклоняємося в такий спосіб Господу Богу, що є присутнім на Престолі у Святих Дарах. Коли в церкві благословляють людей Хрестом, Євангелієм, іконою, чи Чашею, то слід хреститися, схиляючи голову. Читання святого Євангелія слід слухати зі схиленою головою; схиляти голову потрібно також після кожного виголосу священнослужителів: “Голови ваші вклоніть перед Господом”. Потрібно нахиляти голову коли вас кадять. Спізнюючись до початку богослужіння, чи виходячи до його закінчення, людина виявляє неповагу до Таїнства. Зрозуміло, що можна вийти у випадку нагальної потреби, але не під час читання Євангелія і здійснення Євхаристії (освячення Дарів).

В неділю та у великі свята, а також увесь час від першого дня Великодня до дня П’ятидесятниці земні поклони заборонено тому, що недільні та інші великі Господські і Богородичні Свята містять спогади про наше примирення з Богом, по слову апостола: «Ти вже не раб але син» (Гал 4: 7), синам же не личить творити рабське поклоніння. Причастившись Святих Божественних Безсмертних і Животворящих Таїн і з’єднавшись з Господом, не слід вже торкатися землі, а тому земні поклони після Причастя теж робити не слід в той день. Якщо ми бачимо, що хтось у храмі не правильно виконує ті чи інші богослужбові вимоги, краще утримуватися від зауважень; у крайньому випадку можна дати пояснення після служби. Відповіді тим, хто не розуміє богослужіння і хоче довідатися про його зміст, теж варто відкласти до кінця служби.

ANGELS CLUB:  Congratulations to the winners of the July drawing. They are  Nadia Smuliac, $25.00; William Breen, $15.00 and Geraldine Bouchard, $10.00.

 

+ + +  CHURCH SCHOOL AND YOUTH MINISTRY NEWS  + + +

A reminder that the donations from the coffee hour will go to the Youth Ministry instead of the Scholarship Committee from now through September 3.  The Youth Ministry sponsors both a Halloween party and a Pre-Lenten party,  mini-golfing and bowling events, Mother’s Day and Father’s Day treats, gifts for Church School graduates, greeting cards and gifts for young adults and shut-ins, decorating the trees, church hall and caroling at Christmas and placing flags on veterans’ graves for Memorial Day.   All of the children of the parish are invited to participate in our activities which are solely funded by personal donations and the income from “Coffee and…”  Please be generous.